Piraternas skepp sjunk efter första perioden....

Vilken söndag det blev!

*IFK tog SM-guld!!!! Äntligen guldet till Sveriges framsida!

*Surte piskade Älvstranden med 6-4!!!! Finally! Hörde att det va Surtes första seger mot Älvstranden i a-lags sammanhang på 4 år. Jag har ju dock inte varit med så länge. Man kan säga att det var dags då. Inte en dag för tidigt.
Vi låg under med 3-0 efter första perioden. Känns det igen? Denna gången spelades som tur var matchen på riktig parkett och vi kunde vända matchen till seger för "förortslaget". Vill påpeka att Hisingen faktiskt också är en förort....Det var väl därför Häcken ville ha sin egen allians ute på ön.

Malin Eriksson har vilat sig i form, var inte alls spelsugen när hon släpptes in på banan i andra perioden. Fyra mål från hennes klubba, fast jag tror nog att det sista skulle va signat Sandra Svensson.
Underbart genrep inför torsdagen då matchen mot IBF Göteborg skall spelas klart. Vi behöver ju inte ens två perioder för att vända det här. Det visade vi igår.....

Hörde av folk i publiken att spelare från Älvstranden, som igår satt på läktaren, skrattade åt oss efter första perioden. Skrattar bäst som skrattar sist.

Idag känns det ungefär som om jag har blivit överkörd av ett tåg. Men det var det värt. Fast man kanske inte alltid behöver göra allt på samma dag.


Heja Grettan!!!

Fy fan va rätt!! Satte mig vid datorn för en sista bloggkoll en torsdagskväll som igår... Kikar in på Gratjovas blogg, ett dagligt måste. Och så jävla rätt du har, kära teammate. Håller med om allt, till punkt och pricka.

Ni som nu inte fattar något alls av denna inledningen på inlägget ber jag: gå till Gratjovas sida och läs.
Det handlar om Pixbo IBF´s match mot Partille i dam-2:an i onsdags. Tidig seriefinal, en spännande och jämn match väntar. Och vad gör Pixbo? Jo "luftar" sina elitseriespelare.
Tänker inte förklara alla skeenden igen, det står så bra på Grettans blogg, men jag måste bara uttrycka mitt missnöje. Regelrätt?... säkert. Osportsligt? Ja... fruktansvärt.

Men det är så här det går till, när föreningar med pengar styr. Jag var med redan för, va kan det va 8-9 år sen?, när Mölnlyckes damlag blev övertagna av Pixbo. Föreningen tyckte det va lämpligt att ha ett lag i div 2, där deras juniorer kunde skolas in i seniorinnebandyn. Jag valde att lämna skutan där, tyckte redan då att det var jävligt dålig stil.
Ett par år senare händer det igen. Mölnlyckes herrlag, spelandes i div 2, blir uppköpta av Pixbo. Lättare att köpa en redan befintlig plats i 2.an, än att spela sig dit den riktiga vägen.
Inför säsongen i år flyttar Pixbo upp hela sitt damjuniorlag i div 2? Inget fel med det, men vad hände med alla spelare som redan spelade där? För dem är nämligen inte kvar. En del vet jag är utlånade, frivilligt eller inte det får va osagt, men de andra då?
Samma med F-92. Inför denna säsong renskrapades hela Göteborg på sina talanger födda 1992. Alla hamnade i Pixbo(givetvis med undantag).

Jag blir bara så arg. Det här är inte bra för innebandyn. Men nog om det.

Det är helg igen och det betyder match.
Vi möter Älvstranden på söndag kl 14, på Göteborgs bästa parkett. Blir en tuff match, det vill jag nog lova. Gullme verkar ha fått mersmak...ledsen gumman, men efter söndag tror jag du kommer hålla dig till småttingarna igen... ;)
Ser ut som om jag ska få fortsätta som forward. Inte mig emot, det gick ju bra sist. Bara att fortsätta på samma vis.

Förövrigt är det en helg med tight schema, som vanligt kanske. Jag skall:
- Besöka min pappa som ställer ut på svenska mässan ( Hem & Villa).
- På 35-årsfest hos bror min. Dock så gott som nykter då det är match dagen efter.
- Klippa Gunsan (min häst).
- Försöka hinna tävla en klass på söndag morgon, innan matchen. Hoppas det går.
- Spela A-lagsmatch.
- Kankse spela B-lagsmatch. Beror på vilka som ska spela och hur många till det behövs.

Säkert något mer som ska klämmas in.... men annars tycker jag nog att det räcker så här.

Tjingeling!

PANIK

Lördagens match gav tre friska poäng till Surte. Det var absolut den roligaste matchen den här säsongen och vi vann med 7-2. Jag älskar att spela på hemmaplan. Med Malin Eriksson på skadelistan blev det en del rokader i laget, men firma Leek-Björkner (forward dagen till ära) fungerade mkt bra och stod för fem av målen. Självklart var även Gäfvert en del av denna succé-lina.
Måste ändå säga att Warberg var blekare än jag trott. Spelade med dåligt självförtroende och utan den där riktiga viljan.

Inte så värst bra tippat den här omgången. Inte ett endaste rätt förutom vår egen match då.
Såg två perioder av IBF- Ingelstad. Trots ett stort bollinnehav kom inte IBF någonstans. Ingelstad tog vara på sin chanser och av det jag såg tycker jag faktiskt att dem vann rättvist. IBF har sagt att i år spelar dem endast för att ha roligt, utan mål att vinna serien osv. Men i lördags såg det inte ut som att någon hade roligt. Mer som att dem var där för att dem var tvugna. Ingen glöd och inga riktigt distinkta avslut. Synd om Hellström i målet som inte fick någon större hjälp av sina backar.
Södra Dal slog Olofström. Finally. Skönt att någon lyckades stoppa deras segertåg.

Lördag kväll forsatte i segerns täcken. En snabbvisit på en klasskompis inflyttningsfest, vidare till restaurang Manana för lite go mat och sen ut i nattvimlet. Vi hamnade tillslut på Babar, Lisa Emma och jag, tillsammans med två andra nissar som precis som vi inte kände för Valand ( eller hur Lisa?). Där kunde jag sen även titulera mig som segrare i basketmatchen!!

Söndagen var mest bara seg. Kollade lite på Lisa när Stenungsund mötte Pixbo IBF i Mölnlycke. Pixbos tjejer kommer bli bra när dem blir stora.
Träffa Anna Mongo på parkeringen.... Kul och se dig kompis!!!

Stil och profil.... brukar höra det av en viss sambo rätt ofta. Men det är tydligen det som är skillnaden mellan att träna ett lag som vinner div 1 och ett elitserielag. Stötte på en viss tränare i Wallenstamhallen, som förra året såg ut som en lodis i båset under matcherna. Det måste ingå en stylist i det nya kontraktet, för jäklar vad han hade piffat till sig. Nyfriserad med kavaj och likadana skor och byxor som sin kollega.... Inte illa.

Dags att återvända till min hemtenta. Känns totalt hopplöst och jag har fruktansvärd panik över att fixa den. Inte ens nån hjälp av våra seminarieledare har vi fått utan att allt är upp till oss själva att lösa. Tack för det.
Som en viss Jonna skulle säga: I HATE!
Jonna hade tydligen snott kommentaren från en viss Sandra. Förlåt så hemskt mkt fröken Svensson att jag felciterade.... men Jonna har iaf varit en flitig användare av DIN kommentar.


Höstens fest!!!

                           
image84


                                    Inte att missa!! Alla kommer vara där!


Fredag = helg igen! I like!

Fast jag har en monster uppgift att göra till på onsdag... ska sätta igång, men den är så jäkla flummig. Tror inte att det är någon i klassen som egentligen fattar vad vi ska göra. Det blir till att tolka på mitt eget vis.

 - - -

Match imån. Har längtat i två veckor. Känner mig faktiskt helt okej nu med, bara aningens förkyld.

Warberg känns inte jätteheta i år. Har bl.a. tappat sin playmaker Elisabeth Göras. Men Surte - Wic blir alltid tuffa och jämna matcher.

Nu jäklar är det dags att visa vad vi går för egentligen. Vet inte hur många som frågat: vad hände i olofström?
Var dem verkligen så bra?
- Nä, DEM var inte så bra. HON var så bra.

Men Warberg har ingen Louise Wickström. Så nu glömmer vi det.

Andra matcher i helgen:

Malmö - Älvstranden : jag tror på Malmö. Dem har startar rätt bra, iaf resultatmässigt.

Olofström - Södra Dal : Wickström mot Persson. Wickström vinner på hemmaplan.

Färjestaden - Halmstad : Färjestaden hämtar ytterligare 3 poäng på västkusten.

Göteborg - Ingelstad : Såg Göteborgs herrar spela match i skandalhallen i går. Den är fortfarande lika hal och jävlig. Bollen studsa som en studsboll. Golvet avgör till Göteborgs fördel.

Skandalmatchen kommer spelas klart den 1/11 antagligen. 19.00 i VALHALLA.

HEJA SURTE!!!

Sjuklingtider

Helgen gick lika fort som vanligt. Hästtävlingen gick bra. B-lagsmatchen vanns lätt med 9-2 mot ett bakfullt Älvstranden som bara ställde upp med typ 7 spelare. Två mål och ett ass från min klubba. Karriärens sjukaste mål .
Daniel och Ola gjorde en kanonmatch i Superligan och Sverige vann mot Lichtenstein med 3-0.

Ännu en ny vecka. Fick springa löptest i måndags på träningen trots att jag va lite krasslig. Gick väl helt okej. men igår fick jag feber och idag har jag väl inte heller mått super så det blir ingen träning ikväll. Ska knapra ipren och dricka te istället. Och kanske glutta lite på Sverige - Nordirland.

Igår var det födelsedag för två kända människor. Bror min blev 35 och Sandra blev lika gammal som jag. Skönt.

På lördag väntar Warberg. Hemma. Då jäklar.


Innebandyproffs eller Carolina Klüft

Japp det är jag! Har praktiserat hela veckan på Surteskolan, som idrottslärare för år 3-6. På två dagar blev jag tillfrågad minst åtta gånger om jag var Carolina Klüft.
- Jajemen, svara jag. Har vunnit allt som går att vinna. Man är ju inte vem som helst lixom.

Dessa barn. Men kul är det. Tog på mig rollen som domare i dagens innebandyturnering mellan 5-6:orna.
Daniel hade varit stolt. Jag var helt enkelt grym. Det gick så otroligt fort och det var svåra situationer att hinna ta ställning till..... Mål eller inte mål?

Jag är kär....Det finns en kille... lång(?) och mörkhårig.... ett riktigt charmtroll.... jag önskar jag var 11 igen. Då kanske jag hade haft en chans.

Innebandy "ledigt" i helgen. Det är lika med att sitta i seket på JSM på lördag och en b-lags match på söndag om jag hinner dit.
För övrigt blir det hästtävling på söndag.

STOLT över min sambo. På lördag dömer han sin första herr-elit match. Synd att det är på andra sidan Sverige så man inte kan kolla bara.

Vi trillar ner men reser oss upp. Vi trillar igen och reser oss upp. Nästa gång trillar vi inte.


3:e världskriget

Som en viss Larsson uttryckte det:
Det var Surte mot ett världskrig. Hade det varit som ett "riktigt" krig hade vi vunnit matchen. Tredje ronden var våran.

Men vad hjälper det när det känns som om hemmalaget i periodpausen till andra hade mixtrat med utrustningen och stoppat magneter i vårat mål och i bollen? Jag tror nästan att dem hade kunnat skjuta åt fel håll och ändå hade bollen hamnat i vårat mål. Helt sjukt var det.
Starkt att vi faktiskt fortsätter kämpa och åtminstone snyggar till siffrorna lite. Vårat powerplay är ändå farligt. Mål igår igen och det var ritktigt nära även i det första.

Bara glömma och gå vidare. Vill lova att det inte blir lika lätt för dem i Ale Gymnasium.

Tycker att jag fick till min tipsrad hyfsat ändå. Två rätt hittills. Södra Dal-Ingelstad är för mig ett mysterium? Har Ingelstad bara mörkat formen innan eller vad hände där?

Gårdagskvällen avrundades på Nivå. Idrottseliten var samlad..... IFK Göteborg och Surte IS. Same shit.

Omgång 3...fast 2 för oss

Fredag igen. Redan när slutsignalen gick i matchen i lördags såg jag fram emot nästa match. Tyckte att det var långt kvar. Men nu är vi där. Och fort gick det.
I morgon är det bara att packa in sig i vår alldeles egna (?) Surte buss och försöka fördriva tiden ner till dom Blekingska markerna på bästa sätt. Fyra timmar eller nåt ska det ta med stopp. Där går hela lördagen.
Men vad gör det.... för det kommer kännas underbart på vägen hem när vi kan glädjas åt våra 3 poäng och en förhoppningsvis välspelad match.
För så har jag tänkt att det skall bli.... men det kommer bli en tuff drabbning. En liten hall, massa folk på läktarn som hejar på fel lag och motståndare som har startat serien på bästa sätt.

Det spelas fler intressanta matcher i helgen.
IBF Göteborg tar emot Färjestaden. Svårtippad match men tror ändå Färjestaden drar det längsta strået.  Revansch-lustna sen förra helgen och svårstoppade kontringar.

Malmö möter Warberg. Om man kollar på tidigare resultat i år tippar jag Malmö som segrare. Tyvärr.

Älvstranden mot Halmstad. Kan sluta hur som helst. Har ingen koll alls på Halmstad så det blir nog till att sitta på läktarn på söndag och studera. Älvstranden vinner, även om det tar emot att säga det.

Södra Dal - Ingelstad. En självklar hemma seger. Kommentarer onödiga.

Återstår att se hur detta slutar.  Och hur många rätt jag prickat in.... det var ett försök iaf.

5-3 är fina siffror

Fan va gött!!! Startar säsongen med en vinst (som ni säkert redan läst räknar jag denna match som den riktiga seriepremiären efter förra helgens skandal). Grymt bra!
Även om vi inte visar upp något skönlir så spelades det med ett stort hjärta. Bra utdelning i powerplay,100% hitills, ser riktigt bra ut. Men helt klart bäst i Surte-kläder denna afton var vår målvakt, Lisa Persson. Hur bra som helst.

Grettan fick sätta första struten i Surtes kostym. Pettson gjorde mål hon med. Det lönar sig att skjuta, jag säger ju det. Kändes fruktansvärt skönt att vi för en gångs skull hade stolpe in, inget vi är bortskämda med i Surte direkt.
Känner dock lite med Färjestaden. Dem spela bra största delen av matchen och det kunde egentligen slutat hur som helst. Mindre kul att sätta sig på den bussen sen för hemfärd till Öland.

Söndagen spenderades på hästtävling. Kom 4:a i den första klassen. Nöjd.

Veckan som kommer blir tuff. Mycket i skolan, träningar, hästar och en resa till Olofström på lördag. Tycker det är dags för Olofström att få lite pisk.

Louise Wickström.... kan någon sätta stopp för denna poängtjuv? Hur fasiken skall vi andra ha någon som helst chans om hon tänker snitta 4-5 poäng varenda match?

Halmstad, Ingelstad och Warberg fortsätter att förlora. Malmö verkar lite hetare i år. Therse Persson måste läst min blogg förra veckan. I matchen mot Halmstad(slutade med Södra Dal vinst 7-2) presenterade hon sig med råge. Fem mål från hennes klubba. Och då hade hon ändå missat en straff.

Daniel ser jag inte mycket av denna vecka heller. När jag tränar är han hemma och när jag är hemma dömer han. Suck.