Hemmapremiär....

Så i morgon är det dags... hemmapremiär i Ale. Att få springa in på vår hemmaplan till ett dunkande Du hast skall bli jäkligt kul. För det blir inget låtbyte iår... Varför ändra på ett vinnande koncept??
Får hoppas alla effekter som är inköpta kommer funka som dem ska.... Ska det va så ska det va.
Motståndet kommer bli tufft. Färjestaden skall känna sig välkomna på återbesöket i gymnasiet, men hoppas inte på för mkt. Jag kan lova ett taggat och revanschsuget Surte på banan, revansch på seriepremiären förra veckan. På något vis känns denna matchen nu som den riktiga seriepremiären.

Hoppas på sedvanlig uppslutning i hallen.

Dax att visa var skåpet ska stå...


image83

Intressant helg...

En hel del oväntade resultat från premiäromgången, det må jag säga.

Olofström-Ingelstad 7-1. Att Olofström skulle köra över Ingelstad så totalt hade jag inte ens kunant drömma om. Nog för att jag trodde att dem var bra, men så bra? eller är det Ingelstad som tappat så rejält sen förra säsongen?

Färjestaden-Warberg 8-1. Att möta Färjestaden på hemmaplan har aldrig varit lätt. Men 8-1? Warberg såg visserligen bleka ut redan i Båstad, men Båstad är ju ändå Båstad. En varningsflagg hissas för Färjestaden. Det blir att förbereda sig för en riktigt tuff drabbning på lördag...

Södra Dal-Älvstranden 2-2. Är det så att Älvstranden äntligen hittat harmoni i laget i år och kan koncentrera sig på att spela istället för att gnälla på med-och motspelare? Isf blir även dem farliga den här säsongen. Var var Therese Persson denna match? Endast en utvisning registrerad på henne.

Malmö- Halmstad 7-4. Inte så oväntat, säger inte så mkt om något lag egentligen.

Jag orkar knappt ens kommentera folk som kommer med smarta (ironi) inlägg på bloggar och dyligt. Jag förstår IBF´s förtvivlan när dem leder med 3-0. Tro mig. Men med lite distans till det hela borde även ni se händelsen från en annan vinkel. Samtliga som satt på läktaren och som inte var färgade åt något håll (det fanns en hel del där) tyckte att domarna gjorde helt rätt som bröt matchen och att det var farligt att spela under dessa omständigheter.

Sen får ni andra tycka som ni vill. Men håll era pinsamma kommentarer för er själva. TACK.

Spelade för övrigt en kul match med b-laget igår. 13-1 mot Guldheden, som dock hade en match i benen. Men det var roligt att kunna spela ut hela registret varpå en massa snygga dragningar och andra finter visades upp. Hatten av för Sofia Eliassons mål....Det i särklass snyggaste den här matchen!!! Linda "Kalle" Karlsson gjorde mål på allt... måste ha tjuvtränat nånstans =) 3 mål och en ass från Lindas klubba och en jäkla massa högerstolpar. Det var nog bud på minst 3-4 mål till.

Om ni inte lärt er ordet ironi, försök er inte ens på att läsa
Gratjovas blogg. Keep on going Grettan!!

Pinsamt dåligt blev jävligt snopet...

Här har man laddat för seriepremiär i hur många veckor som helst. Äntligen var det dags.
Stressade som en tok från dop till matchen, mötte ett taggat lag. Klart för spel. Men....

Inspringning.... Inställd.
Line up... inställd.
Match... avbruten.
Så pinsamt.

Jag hann göra ett byte... vara på plan i ca 20 sekunder, sen blev jag knockad. Halkar till samtidigt som en försvarare i IBF Göteborg ska rensa och lyckas få hennes armbåge rätt på näsan. Olyckshändelse javisst, men det gör lika ont ändå. Kan dock spela sista 10 minuterna av perioden.

Efter 2,47 i andra perioden bryts matchen. Golvet är halt som i en hockeyrink. Det har skett hur många omkullfallningar som helst, en del mer otäcka än andra. På de två anfall IBF hunnit med i denna period har deras spelare fallit omkull båda gångerna, utan att ens andra spelare varit i närheten. Anledning: Ett dåligt städat golv, ej avsett för innebandy. Jag hade velat se det elitserie lag som spelat klart matchen i denna hall. För det var väl elitserien som egentligen var målet förra säsongen, IBF Göteborg???

Ingen kan tycka att det är värt att spela klart matchen med risk för att en eller flera spelare skadar sig så illa så att resten av säsongen sen är körd. Varken i det egna laget eller motståndarna.

Så vi sväljer vår stolthet, visar vårt missnöje och kliver av banan. Andra får tro vad dem vill, men jag vet att IBF hade aldrig tvekat så länge som vi gjorde innan dem hade gått hem om det varit ombytta roller. Och det vet NI också.

TK får avgöra hur detta kommer avslutas. Hoppas givetvis på omspel, men även förlust med 5-0 (w.o.) är risken som vi får ta. Domarna hade iaf full förståelse för beslutet, kan ju alltid betyda nåt.

Det är bara att ta lärdom, IBF. Ett dåligt skött matcharrangemang från start till slut. Om ni vet om att golvet är dåligt städat, varför inte fixa det??? Åtminstone i periodpausen efter att problemen uppmärksammats.

Och ja... vi lovar. När ni kommer till oss kommer det vara städat på plan.

Hoppas på omspel snart. Jag kan redan imån om så är fallet.

Seriepremiär!

Ny vecka, nya tag.
Blir att göra som jag brukar. Skjuta problemen åt sidan och ta en dag i taget för att hinna med allt. Ska hinna med skola, träningar, hästar, städa hela lägenheten, match, dop, kalas och säkert en massa mer. Kan inte lägga energin på annat än det som krävs just nu för att få allt att gå ihop.

Mötte Lockerud i lördags. En helt okej första period men stort bollinnehav, ett betydligt sämre andra period förutom sista 5 minuterna och en riktigt bra sista period. Och resultatet blev 6-2 till oss. Göttans. Två baljor fick jag göra med... Har alltid drömt om att få göra mål köksvägen, och nu är den drömmen uppfylld =)

Larsson börjar visa bra form.... Fick ta med sig matchbollen från Ale gymnasium efter första målet i Surtekläder.

På lördag är det då dags. Seriepremiär i Valhalla mot
IBF Göteborg. Blir en mkt intressant match och jag kan lova att det kommer vara ett revanschsuget Surte som kommer inta parketten. Visserligen vinst i kvarten på Björnslaget men förra året gick vi poänglösa ur matcherna mot RBK Göteborg. Ett namnbyte på motståndarna och en förlorad Anna Sjögren ( numera Älvstranden, hur det nu gick till) ger alla andra en chans... Det är Surtes år i år.

Valhalla lördag kl 13.00. Be there or be elsewere....

107 år gammal...

aaaa finns inte en enda kroppsdel som inte signalerar att helgen varit slitsam, kanske lite väl slitsam. Fyra matcher i lördags där det dessutom försvann folk efter varje match och vi som va kvar fick verkligen bekänna färg. Så ska det inte va. Antingen är man med eller så är man det inte. Men det var en härlig känsla efter kvarten mot IBF Göteborg. Efter deras mål (1-0) lyckades vi verkligen eliminera deras spel och kunde efter 40 minuter stå som segrare i matchen (1-3). Gött att få göra mål "på riktigt" med...

Tyvärr tog resan slut i semin mot Partille. Tunga ben och tunga huvuden i första perioden, blev dock mycket bättre i andra. Soffi Karlsson stod för vårt mål och blev även "matchens stjärna". Så jäkla värd det.

Ingen innebandy för mig idag... det blir träning med hästen istället.

Pettson - krya på dig!

Björnslaget dårå...

Äntligen är säsongen igång.... Jonna och jag har spenderat halva kvällen i valhalla, som dem innebandy-groupies vi är. Kollade in våra motståndare till imån.... dem skall vi nog kunna göra besvikna.... Bara vi inte är lika usla som igår. Man kan skylla på mkt ; studsig parkett, hård träningsvecka, sen matchstart m.m... men att spela lika mot Marstrand är faktiskt inte okej. Sorry alla tappra åskådare denna kväll som fick beskåda en så groteskt dålig match....
Dax att hoppa i säng... uppstigning tidigt imån för matchstart kl 09.00 i valhalla.

Ses i hallen!!

Snart lärare då asså....

ja om typ 4,5 år eller nåt iaf. Det är väl snart. Första skoldagen idag. Men det var mest en informationsdag. Imån börjar det på riktigt. Fast jag fattar inte hur dem tänkt sig. Vi va 600 personer i kyrkan som sen delades upp i två grupper, alltså 300 per grupp ungefär. Och alla olika slags lärare var blandade hej vilt. Hur har dem då koll på vilka som dök upp och inte? Det är nog fler än jag som önskar att dem ska ringa imorgon eller senare i veckan och säga att jag kommit in på mitt första val, idrottslärare för min del då.... Kanske klarnar det i mån.

Helgen va i en klass för sig, som vanligt när man är med laget. Grymt bra träning i lördags och bra tempo i matchen igår. Husqvarna stod för motståndet och resultatet blev 1-1. Har gjort två mål i årets matcher hitills, men inget av dem har varit på sedvanligt Carro-maner (läs: stenhårt i krysset). ;) Min nya roll är nog in framför kassen och böka...
Nyförvärven sändes ut på uppdrag men besvikelse uppstod bland övriga laget när delar av de utsända blev sura över att dem inte klarat poänggränsen och vägrade utföra det tilldelade straffet. Det trodde jag faktiskt inte att dem skulle banga....
Nästa år skall jag ha med mig världens lyxigaste luftmadrass, minst 100 ggr bättre än alla andras. Då kan du glömma att du får sova bredvid mig Pettson.....Vi kommer skratta gott när du vaknar på morgonen på en paff madrass och bönar och ber för att få ta plats bredvid mig...Eller hur Kalle??

Björnslaget i helgen dårå... en match på torsdag och två på lördag... det ryktas om att jag kanske ska få spela forward en del då flera i laget är bortresta.... yes!!!! I  L I K E!!!!